Als het om ondergoed gaat, is er enorm veel keuze voor vrouwen. Niet alleen in patronen, maten en materialen, maar vooral ook in soorten. De keuze is zelfs een beetje overweldigend voor veel vrouwen. Hierdoor gebeurt het vaak dat vrouwen één soort dames ondergoed kiezen en hierbij blijven. Helaas loop je op deze manier veel voordelen van de verschillende soorten ondergoed mis. Het is begrijpelijk dat door het grote aanbod, wisselen of iets nieuws proberen een uitdaging kan zijn. Daarom zetten we in deze blog een aantal types dames ondergoed uiteen.

 

Wat is het beste materiaal voor onderbroeken?

Er zijn ongelofelijk veel soorten materiaal in de omloop. De keuze is ook hier zo groot, dat het vrij overweldigend kan zijn. Er zit wel degelijk een groot verschil in de verschillende soorten materialen voor ondergoed. Het is belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn. Veel ondergoed heeft een katoenen kruis, terwijl dit juist belangrijk is om te vermijden. Katoen zorgt voor schimmel en de groei van bacteriën. Katoen is een natuurlijk materiaal dat zacht voelt en ademt. Daardoor voelt het fijn tegen de huid. Het droogt echter niet snel op en bij lichte vochtvorming, zal het katoen dan ook nat blijven. Materialen die wel aan te raden zijn, zijn: zijde, polyester, nylon en wol.

 

Welke modellen dames ondergoed zijn er?

Allereerst is er de string. Dit model geeft het minste bedekking en is ideaal om ondergoedlijnen te voorkomen. Soms is het namelijk mogelijk dat bij strak zittende kleding, het ondergoed goed te onderscheiden is door de kleding heen. Om dit te voorkomen is een string ideaal. Bij een string is het belangrijk om op te letten dat de string niet te strak zit. Dit kan zorgen voor schuurplekken.

De hipster is een populair model onderbroek. Deze is low-rise en leunt eigenlijk op de heupen. De hipster is een goed bedekkend model ondergoed. Een ander model dat veel bedekt is de boyshort. Dit is zoals de naam al zegt, een model dat gelijkend is aan de mannen boxershort. De boyshort is rechthoekig en biedt ook een beetje bedekking van de bovenbenen. Dit model is handig voor onder rokjes, gezien dit model lijkt op een kort broekje.

Een ander model dat populair is, is de G-string. Dit type ondergoed is zo minimaal dat het kan voelen alsof je niks aan hebt. Dit model biedt dan ook weinig verhulling. Dit model is handig voor onder strak zittende kleding.

 

Hopelijk is er na het lezen van deze blog, wat meer duidelijkheid over welk soort ondergoed het beste bij jou past. Daarnaast is het dus van belang om op te letten op het gebruikte materiaal. Onthoud ook dat het belangrijkste bij ondergoed is dat het goed moet zitten en vooral ook goed moet voelen. Dat het er mooi uit ziet, is meer de kerst op de taart. Dit is een erg persoonlijke kwestie natuurlijk.