Strijken is niet het favoriete klusje binnen het huishouden. Veel mensen willen het liefst zo min mogelijk met het strijkgoed bezig zijn en schaffen daarom vaak kreukvrije kledingstukken aan. Echter zijn er veel kledingstukken waarbij het strijken toch niet over het hoofd kunnen worden gezien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan overhemden en spijkerbroeken. Voornamelijk spijkerbroeken brengen soms nog wel een gebruiksaanwijzing met zich mee. Als je hier iets verkeerds doet, kan het immers al snel tot vale plekken op de broek gaan zorgen. Maar hoe kun je ze dan het beste strijken? Je leest het hier.

Een broekspijp per keer

Spijkerbroeken zijn vrij kwetsbaar. Wanneer je een keer verkeerd strijkt, ga je het direct aan de broek zien. Zo kunnen er bijvoorbeeld valse vouwen in de broek komen. Je moet ook een goede strijkplank hebben. Je moet er daarom voor zorgen dat je de broeken als eerste goed gaat wassen, zodat vuil geen kans krijgt om in de broek te komen. Daarna moet je een broekspijp op de strijkplank leggen en goed strak treken. Je kunt dan aan de slag met het strijkijzer. Zorg ervoor dat je het strijkijzer goed op de broekspijp duwt, zodat er geen bobbels ontstaan die je mee gaat strijken.

Niet opvouwen

Je kunt eventueel een spray gebruiken om jouw spijkerbroeken te strijken. Alleen is niet iedere spray geschikt voor spijkerstof. Let hier dus wel op. Nadat je beide broekspijpen hebt gestreken, kun je de broek het beste over de naad zorgen. Zo zullen er geen nieuwe kreukels in ontstaan. Om daarna niet weer opnieuw aan de slag te hoeven gaan met strijken of niet met een gekreukte broek te lopen, kun je hem het beste ophangen. Opvouwen zorgt weer voor nieuwe problemen. Het resultaat is hierdoor het langst zichtbaar.