Nu de zomer met rasse schreden nadert en de temperaturen stijgen, wordt het tijd om je kledingkast eens grondig te inspecteren. Natuurlijk heb je daar de nodig jeans en pantalons hangen. Of wellicht heb je al diverse paren chino´s hangen. Maar heb je er al eens aan gedacht om een nette chino broek voor heren aan te schaffen? Twijfel je hoe je die met de rest van je kleding combineert? Lees verder voor een aantal praktische tips.

Terug naar de basis met effen

Een effen chino is tegenwoordig echt een staple in iedere herengarderobe. Kies een neutrale kleur, zoals zwart of beige, en je kunt hem met praktische iedere andere kleur combineren. Of kies voor een gedurfde kleur van je chino. Zorg er dan wel voor dat je die kleur in je bovenkleding weer terugziet. Om je look helemaal af te maken kun je zelfs je accessoires, zoals je sokken, hierop aanpassen. Nette schoenen of sneakers maken het geheel dan weer formeler of juist meer casual.

Kleur je leven

Het is misschien even wennen, maar de chino is deze zomer verkrijgbaar in allerlei kleuren en zelfs met prints. Prachtig in combinatie met een clean wit overhemd. Natuurlijk hoef je niet meteen helemaal over the top te gaan als dat niet bij je past. Een ruit of streep is een klassieke keuze, die elke man mooi staat. Als je moeite hebt met combineren, vraag dan eens om advies in de winkel. Durf uit je comfortzone te stappen, zodat je de zomer helemaal trendy tegemoet gaat.

Wit is een hit

Een witte chino is deze zomer een must in elke herengarderobe. Hij past bij alle andere kleuren, zowel bij felle kleuren als bij pastels. Je kunt hem casual dragen, met een polo, en met nettere stukken, zoals een overhemd of jasje. Ook hier geldt weer dat de kleuren die je gebruikt moeten terugkomen in je hele outfit om een mooie eenheid te creëren. Zorg er trouwens wel voor dat je geen zwarte of witte slip onder je witte chino draagt. Een gouden tip voor een naadloze overgang: draag er een rode boxershort onder. Het rood valt weg tegen het wit. Je zult het zien: met een beetje creativiteit wordt de nette chino broek voor heren ook voor jou het meest gedragen kledingstuk in je zomergarderobe.

Zoek je een nette chino om dit voorjaar of komende zomer te dragen? Op Genti.Clothing vind je een collectie met diverse stijlvolle heren broeken!