Het belang van goede sokken wordt vaak onderschat. Van alle kledingstukken krijgen sokken meestal de minste aandacht, en dat is een beetje jammer. Goede sokken zijn een onmisbaar onderdeel voor ons welzijn, die de nodige aandacht verdienen.  Hieronder volgen een aantal tips voor het aanschaffen van nieuwe sokken.

Waarvoor dienen sokken eigenlijk?

Onze voeten zweten heel veel. Sterker nog, het is een van de lichaamsdelen die het meeste zweet produceert. Sokken helpen het vocht op te nemen en brengt het naar oppervlaktes waar zweet beter kan verdampen. Als het koud is helpen sokken je goed tegen de kou beschermen. Daarnaast zijn sokken ook een modeaccessoire, ze zijn beschikbaar in alle mogelijke kleuren en vormen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van goede sokken?

Het eerste waar je naar moet kijken is het materiaal waarvan de sokken zijn vervaardigd. Er zijn verschillende opties voor handen, waaronder: bamboe, katoen, microfiber, polyamide en wol.

– Bamboe is erg zacht en ademt. Dat wil zeggen dat het je voeten in de winter warm houdt en in de zomer lekker koel.

– Katoen wordt veel gebruikt in kleding. Een nadeel van katoen is dat het veel vocht opneemt en niet verdampt. Voor sporters is dit vervelend omdat dit je voeten zweteriger kan maken en voor blaren kan zorgen.

– Microfiber is perfect voor sporters. Het zorgt ervoor dat zweet sneller verdampt. Bovendien zijn het erg sterke vezels die niet snel verslijten.

– Polyamide is een verzamelnaam voor verschillende vezels, waaronder nylon. Het is erg sterk en duurzaam. Daarom wordt het vaak in combinatie met andere materialen gebruikt.

– Wol is perfect voor het koudere weer en kan heel goed water absorberen voordat het vochtig aanvoelt.  Dankzij de isolerende eigenschappen beschermt wol je voeten tegen gure kou en wind. Het wordt ook vaak in combinatie met polyamide gebruikt om het beste van twee werelden te combineren.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

Er zijn daarnaast ook andere materialen beschikbaar, denk hierbij aan bijvoorbeeld: zijde, fleece en spandex.

Conclusie

Let voortaan goed op bij de aanschaf van je nieuwe sokken! Sokken zijn niet alleen leuk om te zien en dragen, ze beschermen je voeten en zorgen voor comfort. Per slot van rekening staan we constant en verdienen je voeten de beste bescherming die je ze kunt bieden.