De zomer is weer in aantocht. Het zonnetje komt tevoorschijn, de vogels gaan weer fluiten, de bomen gaan weer groeien en de temperatuur in jouw slaapkamer zal gaan stijgen. Die warme onesie of huispak kan uit en het is tijd om de zomerkleding weer van zolder te halen. Nu is de vraag wat je nou precies aan kan doen s ’nachts in de zomer om een goede nachtrust te halen en er daarnaast comfortabel en goed uit te zien. Lees het hier. 

Shortama 

De shortama behoort tot moderne nachtkleding. Het ontwerp is simpel; in plaats van een lange broek met een lang mouwenshirt in de winter trek je zomers een korte broek en een korte mouwen shirt aan. De stof van een shortama is vaak dun en zorgt ervoor dat je minder zweet in bedwaardoor jij beter uitgerust bent. De soorten kleuren en dessins worden tegenwoordig steeds meer gemoderniseerd. Zo beginnen bekende merken steeds vaker een nachtlijn te ontwerpen waar een shortama onderdeel van is. 

Only boxer 

Sorry dames, deze keuze is voornamelijk voor de mannen bedoeld. In meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat mannen het niet altijd fijn vinden om compleet naakt te slapen. Een boxer zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Daarnaast is in een ander onderzoek aangegeven dat een boxer de ultieme bewegingsvrijheid aan een man geeft. Goed is daarbij om te kijken naar de stof waarvan het gemaakt is. Katoen kan goed ademen en zorgt ervoor dat je er makkelijk in kan bewegen. Natuurlijk kunnen vrouwen er ook voor kiezen om te slapen in een slip met hemd. 

Nachtjurk 

Nachtjurk is voor vele vrouwen een ouderwets woord, maar wordt nog wel door veel vrouwen gedragen. Vaak worden synoniemen zoals negligé of nachthemd gebruikt voor dit soort nachtkleding. Een groot voordeel bij dit soort nachtkleding is dat de bewegingsvrijheid aanzienlijk hoog ligt, maar je daarnaast toch gekleed bent. De soorten nachtjurken verschillen van comfort naar sexy en zal je dus zelf kunnen uitkiezen op jouw stijl en ideeën. 

Naakt 

Voor de mensen die nachts vaak hun kleding uittrekken van de hitte is er altijd nog een keuze om naakt te slapen. Volgens onderzoek is dit de meest betrouwbare keuze bij het dragen van nachtkleding. Toch zijn er wisselende opinies over naakt slapen. Zo zullen sommige mensen hier een positief gevoel bij hebben en zullen anderen dit afraden op basis van bijvoorbeeld hygiëne.  

Wat je ook draagt in de zomer, kijk voornamelijk naar wat voor slaper jij bent en probeer wat kledingstukken uit. Niemand is hetzelfde en zal dus ook niet dezelfde pyjama moeten dragen.