Wat is het meest gedragen kledingstuk?

De spijkerbroek… iedereen heeft er wel enkele in zijn of haar garderobe liggen. Het is dan ook niet voor niks een van de meest gedragen kledingstukken in de westerse wereld. Vandaar dat er in deze blog eens wat extra aandacht aan spijkerbroeken wordt besteed.

In alle soorten en maten

Aangezien spijkerbroeken zo graag gedragen worden zijn ze in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo is er voor iedereen wel een spijkerbroek te vinden die perfect past, ongeacht je lichaamstype.

Het verschil in de verschillende typen spijkerbroeken zit hem voornamelijk in de hoogte van de tailleband en de wijdte van de broekspijpen. U kunt kiezen voor het standaard 5-pocket model, maar er is veel meer mogelijk.

Enkele voorbeelden van specifieke pasvormen zijn de skinny jeans, de tapered jeans, de bootcut jeans of de low rise spijkerbroek met een lage tailleband. Wilt u met uw kleding een bepaalde look bereiken, dan kiest u voor een spijkerbroek die perfect bij die kledingstijl past.

Voor elke gelegenheid

Een spijkerbroek is eigenlijk in elke situatie wel te dragen. Voor in uw vrije tijd neemt u een sportieve broek. Uiteraard kunt u kiezen voor de standaard kleur blauw, waarschijnlijk een wat opvallende kleur blauw. Of misschien kiest u wel voor een lichter kleurtje wit of zandkleurig.

Dat staat lekker zomers en vooral in de lente en zomertijd zijn deze dan ook volop te verkrijgen. Gaat u voor netjes of misschien wilt u zelfs een wat zakelijke uitstraling, dan is er meer dan genoeg keuze uit nette spijkerbroeken.

Over het algemeen zijn de nette spijkerbroeken uitgevoerd in een donkere kleur blauw, of zelfs in het zwart. Ook houdt je rekening met de schnitt. Voor een nette gelegenheid wilt u natuurlijk niet in bijvoorbeeld een baggy spijkerbroek aan komen zetten.