Voor iedereen een spijkerbroek

Wie houdt er nou niet van spijkerbroeken? Er zullen dan ook niet veel mensen zijn die geen enkele spijkerbroek in zijn kleding collectie heeft. Er is in de winkels dan ook een enorm aanbod aan verschillende typen spijkerbroeken te vinden.

Voor elke denkbare pasvorm is er wel een geschikte broek, zodat iedereen een goed passende jeans kan vinden.

Zoveel lichamen, zoveel spijkerbroeken

Niet elke mens is hetzelfde en lang niet iedereen heeft hetzelfde lichaamstype en –vormen. Daarom is er ook niet een bepaald model spijkerbroek te noemen dat bij ieder lichaam past en daarom iedereen zal staan.

Om aan de verschillende figuren tegemoet te komen, zijn er dan ook een groot aantal verschillende typen spijkerbroeken op de markt gebracht.

Vier figuren

Er valt een grof onderscheid te maken in een viertal verschillende lichaamstypen. Elk lichaamstype komt het beste uit in een bepaald model spijkerbroek. Hieronder zetten we alles op een rijtje zodat u kunt bepalen welk figuur u hebt en welke spijkerbroek daar het beste bij past.

Ten eerste heb je het appel figuur waarbij men, in verhouding tot de billen en de benen, een rond bovenlijf heeft. Het type spijkerbroek dat hier het beste bij past is een model met een lage heuplijn.

Het tweede figuurtype is de peer. Bij dit lichaamstype zin de heupen breder van de schouders en is er duidelijk een taille te zien. Mensen met dit figuur kiezen het beste voor een spijkerbroek met rechte pijpen.

Vervolgens heb je de zandloper, waarbij de heupen even breed zijn als de schouders en men een smalle taille heeft. Deze mensen hebben eigenlijk het meest ideale figuur en kunnen bijna alle modellen spijkerbroek dragen. Tenslotte hebben we nog het plank figuur.

De schouders, taille en heupen zijn allemaal even breed en men heeft lange dunne benen. Deze mensen staat een strakke spijkerbroek het beste met daaronder laarzen met brede schacht.