Wil jij graag weten hoe je schoenen met je kleding kunt matchen? Dan wordt dat super eenvoudig met deze vijf tips. Vooral als je schoenen online wilt kopen zoals bijvoorbeeld bij Durlinger, moet je weten welke schoenen bij jouw garderobe passen. Met deze tips zal je daar achter komen.

1. Ga voor een donkere tint

Als jij schoenen en kleren hebt die bijna maar dan ook bijna dezelfde kleur hebben, kun je ze het beste in de kast laten hangen. De vuistregel bij het aanschaffen van schoenen in dezelfde kleur is dat ze of precies dezelfde tint moeten zijn of dat de een wat donkerder is. Ga daarom voor schoenen die ietsjes donkerder zijn dat al jouw kledingstukken.

2. Style je outfits met variaties in kleur

Kies een kleur als beginpunt en kies daarna wat kleuren die een beetje verschillen van elkaar. Zo krijg je een moderne look maar past alles toch heel mooi bij elkaar.

3. Niet dezelfde kleur en materiaal

Je moet niet schoenen kopen die precies in dezelfde kleur of hetzelfde materiaal hebben als je outfit. Heb je bijvoorbeeld een leren rokje aan? Ga dan niet voor de leren laarzen maar kies een paar suède laarzen uit. Ander wordt het te veel van het goede.

4. Match je casual kleding

Niet alleen voor belangrijke gelegenheden moet je je outfit matchen met je schoenen. Ook bij een casual look is het erg belangrijk dat alles bij elkaar past. De schoenen van Puma passen perfect bij een casual outfit.

5. Combineer patronen voor een statement

Als je graag een statement wilt maken met je outfit, kun je een paar schoenen en een kledingstuk in hetzelfde patroon aanschaffen. Als je verschillende kledingstukken in hetzelfde patroon met elkaar combineer zal je stijlvol en opvallend voor de dag komen.