Hoewel jeans oorspronkelijk ontworpen is om te werken, is het vanaf de jaren 50 erg populair geworden bij tieners en uitgegroeid tot een essentieel kledingstuk van vandaag.

Waarschijnlijk het meest bekende merk in denim is Levi, die in de negentiende eeuw besloot om slijtvaste broeken te maken van zeildoek en deze vast te klinken voor extra stevigheid en deze te verkopen aan de mijnwerkers tijdens de welvarende goudkoortsperiode in Amerika. Toen hij geen materiaal meer had, zocht hij naar een andere bron van slijtvast materiaal om het zeildoek te vervangen. Dit materiaal heette oorspronkelijk serge de Nimes, wat al snel werd afgekort tot denim en dat woord blijft vandaag.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het dragen van een spijkerbroek door tieners gezien als een manier om niet te voldoen aan de verwachte kledingvoorschriften van broeken. Dit werd als storend beschouwd en bizar genoeg weigerden sommige bioscopen en restaurants mensen toe te laten die een spijkerbroek droegen. In de jaren zestig werd blauwe spijkerbroek acceptabeler en in de jaren zeventig was spijkerbroek geaccepteerde modekleding.

Stone-washing werd geïntroduceerd in het midden van de jaren vijftig en bracht denim op een grotere markt dan de originele donkerblauwe spijkerbroek en nu hebben de meeste mensen gemiddeld ongeveer zeven spijkerbroeken.

Jeans zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen en kiezen is een kwestie van persoonlijke smaak, maar hier zijn onze aanbevelingen voor verschillende lichaamsvormen …

Jeans met wijde pijpen

Aansluitend op de heupen en wijd uitlopend vanaf de dij, perfect om grotere dijen te verbergen. Draag met hakken om je benen langer te maken voor een maximaal effect. Geschikt voor alle lichaamsstijlen en geweldig om niet-zo-perfecte benen te verbergen.

Skinny Flare Jeans

De nieuwste vorm van dit seizoen – de skinny flare – die uitloopt vanaf de knie naar beneden. Geweldig om een ​​bochtig figuur in balans te brengen, je benen belachelijk lang te laten lijken en je een elegant silhouet te geven. Als je eerder denim hebt vermeden, dan is dit de stijl voor jou.

Boyfriend Jeans

Voor het ultieme comfort ga je voor de boyfriend-stijl met de toegevoegde bonus dat je een niet zo perfecte billen en dijen verbergt. Skinny Jeans Geweldig als je een slank figuur hebt en nog beter met langere benen. Draag met hakken van laarzen. Geeft instant street cred ‘omdat alle rockchicks ze dragen.

Jeans met hoge taille

Omdat de taille hoger is dan normaal, profiteert u van een korsetachtig effect, dus ze zijn goed voor het trimmen van uw buik en het wekken van de illusie van langere slanke benen.

Rechte jeans

Klassieke vorm die nooit dateert. Zorg voor een goede pasvorm op je heupen en dijen en laat de denim op de grond vallen. Goed voor grotere heupen.

Bootcut-spijkerbroek

Flatterend voor mensen met brutale zwervers! Flatteert ook en maakt je heupen smaller. De perfecte lengte voor bootcut-jeans is gewoon je schoenen skaten. Laat iedereen denken dat je benen van supermodel-lengte hebt.

Wil jij er ook goed uitzien in Jeans? Lees dan verder op Fitgirlcode